YÖ MAJAKASSA
- Bengtskär -

Oletko haaveillut yöpymisestä majakassa? Tämä on mahdollista muutaman tunnin matkan päässä Helsingistä, Bengtskärin majakassa. Sain viettää yhden yön Bengtskärissä viime kesänä ja siitä tuli koko kesän kohokohta.

Bengtskärin majakka on Pohjoismaiden korkein majakka ja se sijaitsee Suomenlahden edustalla noin 25 km Hangosta. Majakkaan pääsee kätevästi veneellä Kasnäsista. Venematka kestää noin tunnin. Meidän matkapäiville osui upeat ilmat ja venematka sujui leppoisasti auringosta ja maisemista nauttiessa. Saari on Suomen eteläisin asutuin paikka ja tämän huomasi matkalla kun saaret alkoivat loppumatkasta vähenemään ympäriltä ja edessä näkyi vain tyyni aavameri. Pikkuhiljaa horisontissa alkoi erottumaan majakan silhuetti ja lopulta majakka erottui jo selvästi muuten sinisen ulapan keskeltä. Saapuminen saarelle oli jo itsessään elämys.

Saarelle voi tehdä päiväretken tai viettää yhden yön. Jos mahdollista, suosittelen yöpymistä majakassa. Majakassa on vain viisi huonetta, joten varaus kannattaa tehdä ajoissa. Majoituskausi on kesä-elokuussa. Parhaat hetket päivässä olivat sen jälkeen kun päiväretkeilijät lähtivät takaisin mantereelle ja vain yöpyjät yhdessä henkilökunnan kanssa jäivät saarelle.  Pieneltä saarelta löytyi rauhallisia kohtia kallioilta, jossa sai ottaa aurinkoa ja nauttia meri-ilmasta. Tunnelma oli kuin liki autiolla saarella. Huoneet olivat sisustukseltaan majakkahenkisiä ja tunnelma koko majakassa oli rauhallinen. Ruoat olivat erittäin hyviä saaristolaisaterioita. Maisemia oli kiva kiivetä katsomaan majakan huipulle. Lämpimänä päivänä ilma oli kostea ja kuuma aivan huipulla. Yöpyjille oli myös jaettu omat saunavuorot Suomen eteläisimmästä saunasta. Levää oli valitettavasti sen verran paljon rannassa, ettei sopivaa uintikohtaa tahtonut löytyä. Muuten saunominen kruunasi illan. Sileillä kalliolla oli ihana ihailla upeaa auringonlaskua ja lopulta pimeyden tullessa tähtitaivasta. Seuraavana päivänä oli vielä aikaa nauttia aamiaisesta ja lounaasta ja auringosta. Iltapäivällä lähdimme paluuveneellä takaisin Kasnäsiin. Majakkayö on varmasti erilainen ja ainutlaatuinen elämys, jota voin suositella kaikille rauhallista lomaa kaipaaville. Aina ei tarvitse lähteä kovinkaan kauas kotoa. Suomesta löytyy paljon mielenkiintoisia matkakohteita, joista Bengtskär on tällä hetkellä yksi lemppareistani.

Täältä löytyy Bengtskärin nettisivut

 -
 -
Aino Vuokola Photography -
 -
 -
Aino Vuokola Photography -
 -
 -
Aino Vuokola Photography -
 -
 -
Aino Vuokola Photography -
 -
 -
Aino Vuokola Photography -
 -
 -
Aino Vuokola Photography -
Facebook Instagram share Comment